Відбувся Різдвяний концерт

16 січня 201IMG_06316 року, на території Києво-Печерської Лаври, в приміщенні Державного музею українського народного декоративного мистецтва, www.mundm.kiev.ua, за підтримки Відділу соціального служіння та благодійництва Бориспільської єпархії (голова відділу протоієрей Георгій Носач) відбувся чудовий Різдвяний концерт «Від Різдва до Водохреща». Концерт було організовано силами студентів та активістів Регентського відділення факультету церковних мистецтв для мирян при Київській духовній академії та семінарії (КДАіС) під керівництвом регента та викладача церковного співу та практики Ольги Вешнякової.

IMG_0630 IMG_0631 IMG_0635IMG_0632 IMG_0633   IMG_0671 IMG_0673 IMG_7330 IMG_7273  IMG_7259 IMG_7239 IMG_7230   IMG_7274

У концерті взяли участь три молоді колективи духовного та народного співу дорослих, молоді та дітей:

  • хор Регенського відділення факультету церковних мистецтв для мирян при Київській духовній академії та семінарії (КДАіС) під керівництвом регента Ольги Вешнякової;
  • Молодіжний хор «Дзвін» вихованців недільної школи села Приворотнє, Брусилівського району, Житомирської області під керівництвом матушки Ірини Угніч та
  • Дитячий православний хор «Радуйся», храму святих Косьми та Даміана при Українському національному інституті раку під керівництвом матушки Наталії Мілешкіної.

 

Концерт вели випускники та студенти регентського відділення Аліна Астахова та Надія Черненко, актриса театру одного актора «Виноградна лоза», яка також декламувала оду «Бог» Гавриїла Державіна і духовні вірші архієпископа Іоана (Шаховського) та Льва Мея.

 

У програмі концерту прозвучали духовні пісні відомих авторів духовної музики, такі як: «Отче наш» Миколи Кедрова (батька), «Малоє славословіє» Я. Чмелева, «Достойно єсть» П. Динева у виконанні хору регентських курсів, а також чудові традиційні для святок Різдвяні пісні, колядки та щедрівки народів світу не тільки українські та російські, а й сербські, білоруські, французькі та інші народні та авторські Різдвяні колядки, такі як колядка в обробці М. Гайворонського «З ночі опівночі».

 

На концерт були запрошені всі бажаючі та небайдужі до співочого церковного мистецтва; всі, хто бажає і любить славити Бога, особливо у світлий і радісний час так званих «Святок» – 12-ти днів святкування від Різдва до Водохреща (Богоявлення). Час, коли немає посту навіть у середу у п’ятницю; час, коли люди, і малі, і дорослі повинні не тільки радісно славити Бога, а й творити справи любові і милосердя, не забувати про нужденних та знедолених, усіх, хто потребує нашої допомоги та уваги.

 

Саме тому в рамках концерту також відбулася невеличка, але важлива благодійна акція: були запрошені вихованці двох дитячих будинків сімейного типу, що проживають в місті Бориспіль – 15 діток різного віку, які виховуються в ДБСТ родини Соломаха (Ксенії та Олесандра) http://www.detdom.info/detdom/dityachiy-budinok-simeynogo-tipu-rodini-solomaha. Така увага і допомога дуже важлива для діток та їх прийомних батьків, оскільки це дає можливість не тільки долучитися до співочого церковного мистецтва, а й розділити радість святкування Різдва та відвідати таку велику святиню як Києво-Печерська Лавра.

 

Наприкінці концерту всіх присутніх привітав протоієрей Георгій Носач, благочинний Першого Бориспільського благочиння та керівник Відділу, який підкреслив роль церковного співу, як духовного мистецтва та необхідної складової православного Богослужіння у справі залучення людей до Церкви та врешті решт у найважливішій справі для кожного християнина – спасінні людських душ. Отець Георгій та волонтери роздали солодкі подарунки та привітання всім діткам – запрошеним діткам-сиротам та учасникам дитячих співочих колективів.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *